De senaste 30 åren har jag på uppdrag av företag, statliga organ och NGOs med internationell utveckling och bistånd, samt den globala reseindustrin, arbetat i 100 länder. Jag trivs lika bra i Singapore som i Stockholm eller Ugandas djungel, med styrelseordföranden eller med folk på verkstadsgolvet. Gemensamt för alla uppdrag är min förkärlek för att umgås med människor. Samma utmaning kittlar: att hitta en röd tråd genom ett skeende, att finna motiv som är upplyftande, beskrivande, förtydligande.

Maria Bengtsson Lannér
Informationschef
Swedfund International AB

“Genom vackra och stilfulla bilder med bade humor och intelligens omvandlar
Victor ett företagskoncept till en tredimensionell och levande berättelse.”

Tim Gilbert, CEO
Campus Management Inc.
Vice President, Marketing

"There are many photographers for business. Just a few capture business with any artfulness. And of these few, Victor Brott is in the elite. If you want your company to suddenly feel larger, more human, and global -- in the truest, finest sense of that over--worked word -- you would do well to unleash Mr. Brott upon your organization. His boldness, his ability to work with everyday people and leverage their authenticity -- these are not standard issue qualities. Mr. Brott goes anywhere, does anything, leaves no stone unturned, and comes home with shots that will make you sit up, as you damn well better when you see art."

Mats Ekdahl
Generaldirektör för Styrelsen för Psykologiskt Försvar
Tidigare chefredaktör för Resumé, Vi, Läkartidningen och Arbetet.

“Victor är en både artistisk och problemlösande fotograf. Därtill har han begåvningen att kunna hantera komplexa uppdrag eftersom han alltid ser sambanden, återkopplar till redaktionen och bygger vidare. En gång gjorde han ett kust-till-kust-reportage åt mig om den amerikanska reklamindustrin – ett omfattande reportage kreativt-administrativt som jag fortfarande minns med respekt.”

Kevin Trenga
Manager, Marketing Communications
The Raymond Corporation
Greene, New York, USA

“Your approach to "in context" product photography has brought to life the people using our lift trucks, their working environments, and the advanced capabilities of the products themselves.”

Göran Skoglund
Kommunikationssdirektör
AlfaLaval
(fd. Informationschef, BT Industries AB)

"Victor har en makalös förmåga att ta bilder på människor; han kan fånga den
värme och utstrålning som vi sökte för årsredovisningarna.
Han är också en envis jävel. Bestämd och affärsmässig, men gudars när
bilderna anländer - allt är förlåtet.

Envisheten inbegriper också drivet att fixa bilden - oavsett hindren. Finns
inte prylen på plats i fabriken i Chile? Det är lugnt - Victor ordnade en likadan pryl från en annan fabrik och en lastbil. Och där satt bilden. (Den sitter för övrigt som stortavla på Norrköpings Flygplats)."
Kan jag rekommendera honom?
Om du förstår sambandet mellan pris och kvalitet är svaret reservationslöst ja.

Maria Montgomerie
F.d.Informationschef
Industrifonden
Numera Kommunikationskonsult

“År efter år (nu är det 6:e I rad) lyckas Victor hålla inte bara en konsekvent hög bildvalité, utan även överaska med oväntade och finurliga bildlösningar. Han har en sällsynt förmåga att få människor – från VD-n till folk på verkstadsgolvet, att se avspända, engagerade och trovärdiga ut. Hos Victor finns inte orden "det går inte".

Sten Pettersson
Art Director, Stockholm

“Victor Brott är en av de absolut bästa fotografer som jag har haft glädjen att samarbeta med under snart 14 år.
Med ett väl utvecklat sinne för komposition och färg och en förmåga att lätt förstå och tolka beställarens intentioner,
åstadkommer Victor bilder som i regel överträffar alla förväntningar. Bilder som det känns stimulerande, inspirerande
och lätta att jobba vidare med i den kreativa processen. Victor har under vårt samarbete levererat merparten av foton till
Handelsbankens årsredovisningar och broschyrer.”

Lena Schelin
fd Kommunikationschef
PPM, Premiepensionsmyndigheten,
VD Änke- och Pupillkassan

“Victor tar de klockrena bilderna. Bilderna som får en person att känna sig
speciell. Det är därför alla blir så naturliga och levande och
organisationerna blir så personliga.”

Mats Berg
Informationschef
Fabege Fastigheter

"Victors engagemang är verkligen totalt. Jag har aldrig tidigare arbetat med en fotograf som så engagerat bidrar till varje steg i processen -- från spännande förslag på bildlösningar till lyhörd regi av personer som ska fotograferas. Han får alltid människor att känna sig naturliga framför kameran, även när han styr och ställer med dem. Man spar mycket tid och möda om han är med på ett tidigt stadium i processen kring en trycksak..."

Peter Widell
Art Director
Stockholm

"Fotojournalist" är ett namn som antyder just vad Victor är. Han ser bilder som ett uppdrag att fånga en berättelse eller händelse. Och det gör han bra. Victor har en blick för bilder med stark närvaro som kommunicerar det han har fått i uppdrag att göra. Svåra bilder med till synes omöjliga förutsättningar? Då kan man kan lita på Victors förmåga att flytta berg för att få en bra bild! Vi har jobbat tillsammnas för bl a Linjebus, Hiab och Esselte, Scribona.

Anna Hägg-Sjöquist
Generalsekreterare
Plan Sverige

"Sedan Plan Sverige startade har vi varit angelägna om att skapa engagemang för globala rättvise- och utvecklingsfrågor Vi vill
beskriva omvärlden som den ser ut - utan att vare sig försköna eller förfula . Snarare vill vi medverka till att förmedla inblickar i människors vardag runt om i världen.
Med stor integritet och genuint engagemang har Victor med sin kamera bidragit till just detta. Hans bilder låter oss möta barn och vuxna vi aldrig annars skulle mött. Hans bilder förmedlar barn och vuxna med humor, värme,allvar,engagemang ,funderingar, stolthet och tankar om framtiden - men aldrig som offer !
Det är vi stolta och glada för ! "

Dan Setterwall
Koncernstab Kommunikation, Sveaskog
Settwall Kommunikation AB
(i samarbete sedan 1986)

“En oerhört kreativ och generös person somställer bra och relevanta motfrågor. Han tänker längre än de flesta bildmänniskor - hur ska bilden användas, förstärker den kundens profil, kan den användas i flera sammanhang osv. En krävande men givande samarbetspartner som dessutom delar med sig av sin stora internationella erfarenhet. Söker Ni en globetrotter i Stockholm så behöver Ni inte leta längre!”

Per Mellander
18 år med ledande positioner inom Volvo
VD för Pleiad Fastighetsbolag
VD för SIPA

“Ta sig igenom låsta dörrar? Gå på vatten? Söka den bästa vinkel
och finna det bästa ljuset? Få folk att le naturligt?
Ingenting är omöjligt för Victor Brott då han vill lämna den bästa bilden
till sina krävande uppdragsgivare.”

Ulf Lesley
tidigare ansvarig information och kommunikation för Ericssons mobila system globalt.

"Vi anlitade Victor när kvalitén på bilderna måste vara absolut topp. Och vi blev aldrig missnöjda.
Victor är bra att arbeta med och är mycket professionell i sitt jobb, både vad gäller själva hantverket med fotografering men också när han skall "ta människor" vilket inte är oviktigt när man skall fotografera stressade chefer eller stökiga miljöer."